Läsande förebilder

162 Läsande förebilder – i alla åldrar och med olika bakgrund – har anslutit sig till satsningen Read Hour, för att stärka läsningen i Sverige. Vår Läsande förebild nr 1 heter Sepenta Sarhadi och är född 2013. Han är redan en storläsare av rang och slukar hundratals böcker per år. Sepenta inspirerar och läser för andra barn via sina digitala kanaler.

Sepenta Sarhadi

Sepenta Sarhadi – Läsande förebild Nr 1

Sepenta Sarhadi, Läsande förebild nr. 1 som i höst börjar årskurs 3 på Edvardslundsskolan i Eskilstuna. Han är storläsaren som inspirerar andra barn. Men han gillar också matte och att spela fotboll.

Vad har läsningen betytt för dig?
Det är roligt och spännande att läsa böcker. Läsn…

Läs mer
Agneta Edwards

Agneta Edwards

Agneta Edwards, litteraturpedagog, författare och föreläsare.

Vad har läsningen betytt för dig?
Läsning har gett mig litteraturen: möjligheten att få stiga in i en riktigt bra berättelse och komma ut igen, avkopplad eller påkopplad, störd eller berörd – alltid aningen förändrad.

Läs mer
Ami Öhman

Ami Öhman

Ami Öhman, har erfarenhet inom musikproduktion, pedagogisk verksamhet och pedagogisk utveckling samt språkarbete med förskolans yngsta barn. Arbetar just nu som biträdande rektor i Sickla rektorsområde, Nacka kommun med inriktning mot förskola.

"Med musik och skaparintresse och erfarenhet…

Läs mer
Anders Hansen

Anders Hansen

Anders Hansen, läkare, psykiatriker och författare.

Vad har läsningen betytt för dig? 
Läsning är mitt bästa life-hack, ett sätt att leva många liv!

Rekommendera en bok 
Tara Westovers Allt jag fått lära mig. En fullständigt makalös självbiografi om en ung kvinnas intell…

Läs mer
Anders Flanking

Anders Flanking

Anders Flanking, landshövding på Gotland.

Vad har läsningen betytt för dig?
Läsning betyder oerhört mycket för mig, jag kan inte leva utan böcker. När jag är ute och reser har jag alltid med en bok i väskan. Under de senaste åren har jag även börjat lyssna på ljudböcker som komplette…

Läs mer
Ann Boglind

Ann Boglind

Ann Boglind är pensionerad lärarutbildare och läroboksförfattare, som nu arbetar med olika läsprojekt. Hennes senaste bok är En bro av poesi (tillsammans med Anna Nordlund), som Svenska Akademien gav som gåva till alla som började skolan förra läsåret.

Vad har läsningen betytt för dig?Läs mer

Anna Nordlund

Anna Nordlund

Anna Nordlund, litteraturvetare och lärarutbildare.

Vad har läsningen betytt för dig?
För mig är läsning den bästa resan för jag möter på en och samma gång andra världar, andra tider, andras erfarenheter och mig själv i andra människors fantasifulla skapande.

Rekommendera en …

Läs mer
Anna Munyua

Anna Munyua

Anna Munyua är författare till barnbilderböckerna om den mörkhyade karaktären Melvin. Anna är utbildad svensk- och engelsklärare och arbetar på grundskolan Kulturama i Hallonbergen, Stockholm. Anna är uppvuxen i Norrbotten och har både kenyanska och svenska rötter. Anna var med och startade den i…

Läs mer
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Anna Karlsson är litteraturvetare (fil.masters), litterär programproducent, författare, biblioterapeut och festivalgeneral som arbetar med att vidareutveckla målgruppsanpassade kulturella och litterära forum. Bland annat som programproducerande verksamhetsutvecklare för Textival; en litterär aktö…

Läs mer
Anne Swärd

Anne Swärd

Anne Swärd, född 1969. Bosatt på en gård i skånska Fyledalen. Romanförfattare och sedan 2019 ledamot av Svenska Akademien.

Vad läsningen har betytt för dig?
Litteraturen har präglat mig genom att göra mitt liv så mycket större. Den har erbjudit möjligheter att resa in i främmande vä…

Läs mer

1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16   

Stäng