Viktor Elm

Viktor Elm

Foto: Ulla Geertsen Elm

Jag heter Viktor Elm och har varit fotbollsproffs i halva mitt liv. Det har blivit spel i Allsvenskan, Nederländerna och i landslaget. Numera studerar jag till lärare då jag vill bidra till att barn och unga får en bra utbildning och härlig skolgång. Tillsammans med Kalmar FF med Hjärtat har jag även startat upp ett läsprojekt som syftar till att ge unga killar och tjejer förebilder från sportens värld som säger och visar att läsning är viktigt.

Vad har läsningen betytt för dig?
Läsningen har gett mig otroligt många insikter i form att det är perspektifierande. Läsning har gett mig kunskap. Läsning har gett mig glädje, njutning och avslappning. I alla skeden av livet har läsningen gett mig olika saker. Den bästa lösningen just nu är tillsammans med mina tre barn.

Rekommendera en bok
Jag skulle vilja rekommendera Björnstad av Fredrik Backman till alla ungdomar i högstadieåldern och uppåt. Även till vuxna. Det är en fantastisk skildring av en by där alla känner varandra och där olika personligheter kolliderar. Den handlar också om att stå upp för vad som är rätt och våga gå emot strömmen.

Stäng