Ingrid Sanderoth

Ingrid Sanderoth

Foto: Jan Sanderoth

Ingrid Sanderoth, sagomormor för barnen på avdelningen Dungen. Ordförande i styrelsen för Allas Barnbarn – Sverige. Sedan 2007 har jag varit medlem i Allas Barnbarn och en gång i veckan under vår och höst läst och berättat för barn på en förskola, vilket ger en guldkant på tillvaron för mig och förhoppningsvis för barnen. F.d. universitetslektor vid Göteborgs universitet där jag framför allt sysslat med lärarutbildning. Tillsammans med två kollegor skrivit bok för lärarutbildningen, i vilken vi fokuserar på hur barn och unga kan utveckla en känsla av sammanhang.

Vad har läsningen betytt för dig?
Läsningen har gett mig många möten med miljöer, människor, tidsepoker och skeenden bortom faktisk tid och rum, vilka har berikat, rört, berört och upprört. Det har varit och är en glädje att få uppleva ett vackert språk eller vara med om en kittlande spännande historia.

Rekommendera en bok
För barn: Böckerna om de 10 vilda hästarna av Grethe Rottböll och Lisen Adbåge. Finurligt engagerande med härlig rytm och underliggande budskap om att alla behövs.

För vuxna: Drömmen om ett träd av Maja Lunde samt hennes tre tidigare böcker om den värld vi har haft, har och som kanske väntar oss. En alldeles speciell väckarklocka i romanform, där natur och människor talar till oss.

Stäng