Hannes Hervieu

Hannes Hervieu

Foto: Privat

Hannes Hervieu, 34-årig pappa till August, snart 3 år. Växte upp med att det var självklart att det både skulle finnas många böcker och många bollar hemma. Hade tidigare en bakgrund som politiker men jobbar nu med kommunikation på ICA.

Vad har läsningen betytt för dig?
Läsningen är ett sätt för mig att upptäcka världen tillsammans med min son – under min föräldraledighet besökte jag och August alla bibliotek i Stockholm, ett roligt projekt för att dela den kärlek jag känner för läsandet och samtidigt få visa upp den fantastiska skattkammare som biblioteken är.

Rekommendera en bok
Jag tycker om böcker där man får följa samhällets utveckling via det vanliga livet för en vanlig familj, gärna över flera generationer. Därför rekommenderar jag Mina drömmars stad-serien, där man får en förståelse för Stockholm, eller Utvandrarserien, för att få förståelse för en viktig del av vår historia. För barn rekommenderar jag Spinkis och Blixten – kul söderromantik med Bajeninslag, en fin fotbollshistoria om att barn ska tas på allvar och en påminnelse om att alla ska ges en chans, för då blir det ofta rätt bra.

Stäng