Elin Björk

Elin Björk

Elin Björk, SO-lärare och förstelärare på Lärande Grundskola Skapa i Huddinge. Jobbat som lärare i 15 år och är även utbildad handledare i Läslyftet. Arbetar tillsammans med kollega som är lärare i svenska för att matcha skönlitteratur med so-ämnenas olika delar. Föregående läsår läste vi sex böcker tillsammans med vår åk 8!

Vad har läsningen betytt för dig?
Började läsa tidigt och fullkomligt slukade hästböcker och faktaböcker om hästar. Därefter blev läsningen en del av mig och jag har läst mycket sedan dess. Att få kunna dras in i en annan värld via läsningen är en häftig upplevelse som jag önskar att alla skulle få uppleva. Gillar särskilt böcker där jag själv måste tänka efter för att förstå vad som egentligen händer, då själva orden inte avslöjar allt.

Rekommendera en bok
Ashimas Bok av Caroline Giertz. En bok som gjorde mig så arg att jag slängde iväg den i trädgården. Men efter en stund började hjärnan att jobba och jag förstod vad som egentligen stod i den. Då fick jag gå och leta upp den igen. En bok som också är tidlös. Jag har läst den flera gånger och hittar fortfarande delar av den som förvånar och griper tag i mig. 

Stäng