Clara Lidström

Clara Lidström

Foto: Privat

Jag heter Clara Lidström men är mer känd som Underbaraclara – influencer och författare som själv skrivit tolv böcker och just nu håller på med den trettonde. Jag är såklart även bokälskare.

Vad har läsningen betytt för dig?
För mig är läsningen den bästa vilan, trösten, verklighetsflykten jag kan komma på. Jag läser gärna om mina gamla favoritböcker eftersom att det är som att få umgås med en kär gammal vän. Och när jag tänker tillbaka på vissa böcker jag läst får jag nästan panik av tanken på att jag lika gärna kunde ha gått miste om den läsupplevelsen. Så fattigt livet skulle varit utan alla människor jag fått lära känna genom litteratur.

Rekommendera en bok
En bok som fick mig att hitta läslusten och verkligen bli en bokslukare i mellanstadiet – det var Agnes Ceclia en sällsam historia av Maria Gripe. Hon har skrivit många underbara barn och ungdomsböcker och i hennes senare böcker blandas magisk realism med vardagsnära problem och dilemman. Ganska lättläst men spännande, väldigt gripande och Maria tar alltid, alltid läsaren på allvar. Låna och stoppa i händerna på någon tweenie eller tonåring i din närhet.

Stäng