Bisse Falk

Bisse Falk

Bisse Falk, författare och tidigare ledamot av Svenska Barnboksakademin.

Vad har läsningen betytt för dig?
Jag har skrivit ända sedan jag var 6 år och gick i första klass och lärde mig att läsa – alla dessa underbara, hemska, spännande, känslomässiga världar jag efter det har kunnat uppleva, både genom alla de böcker jag läst, men också genom att skriva och fått låta min fantasi ge sig iväg långt utanför mitt eget universum.
Nu har jag skrivit 47 böcker samt ett antal historier för Utbildningsradion och SVT . Och jag har hunnit bli 72 år, men slutat skriva och läsa, det har jag aldrig gjort.

Rekommendera en bok
Mitt boktips blir boken Det blåser på månen av författaren Eric Linklater. Den handlar om de två busiga systrarna Dinah och Dorinda som olovandes ger sig ut för att leta efter sin försvunna pappa Major Rytter. Och eftersom det blåser på månen då systrarna ger sig iväg, så fortsätter de att göra precis det de vill medan de letar - för om man är olydig när det blåser på månen, då fortsätter man med det.

Det händer mycket i boken Det blåser på månen, men Dinah och Dorinda har sitt alldeles egna sätt att klara av allt som händer. En spännande, rolig och medryckande bok – har man läst den så glömmer man den inte!

Stäng