Anna Munyua

Anna Munyua

Foto: Sarah Bolmsten

Anna Munyua är författare till barnbilderböckerna om den mörkhyade karaktären Melvin. Anna är utbildad svensk- och engelsklärare och arbetar på grundskolan Kulturama i Hallonbergen, Stockholm. Anna är uppvuxen i Norrbotten och har både kenyanska och svenska rötter. Anna var med och startade den ideella föreningen MeR Barnkultur som verkade för ett afrosvenskt perspektiv i den svenska kulturen. Därtill har hon bland annat medverkat i debatt på SVT Aktuellt om klippningen i Pippifilmerna samt agerat som moderator i boksamtal för svenska författarförbundet.

Vad har läsningen betytt för dig?
Läsningen vidgar mitt perspektiv, fördjupar min förståelse för världen och ger inspiration. Läsningen underhåller såväl som bildar. Ibland skänker den ro, ibland bedrövelse men allt som oftast glädje.

Rekommendera en bok
Jag rekommenderar alla åldrar att läsa boken Det djupa blå av författaren Emily Joof och illustratören Matilda Ruta. Översättare är Kayo Mpoyi.

Man är aldrig för gammal, eller för ung, för en bilderbok. Det djupa blå handlar om att övervinna rädsla och att våga sig ut i det okända, något som vi alla kan känna igen oss i. Karaktärernas utseende ger fler läsare möjlighet att identifiera sig i litteraturen, vilket är ovärderligt.

Stäng